Svårt att låta bli!

Sitter och kollar på ny outfit till Alex och har fastnat för schockemöhle i den gråa färgen med silvrig passpoal!
Nu återstår bara beslutet: Ska jag eller ska jag inte! ;)
 
 
 
 
 
 

Massor med vila..

Idag har jag äntligen ridit! Har inte hunnit med att rida på flera dagar och inte heller uppdaterat bloggen som jag ska!
Denna vecka hoppas jag att det blir bättre med uppdateringarna, docj kommer det bli endel vila för Alle denna vecka också..
Idag vart det iallfall en skogssväng tillsammans med Elisabeth och Calle, den sista ridturen tillsammans faktiskt för på Söndag åker Calle hem och dem har så mycket att göra resten av veckan så han kommer få vila.
Tråkigt att jag blir själv igen och det känns som att vintern snart är här..! D:
Den här veckan är det båtveckan och i helgen roslagsloppet så nu är det full fast här men det är sista veckan sen försvinner alla sommargäster bort igen och det blir väldigt tomt och tråkigt..
Jaja, jag hoppas det dröjer länge innan det kommer någon snö, men det börjar känns lite deppigt.
 
 
Alles schema för veckan:
Mån: Vila
Tis: Skogstur
Ons: Vila
Tors: Tömkörning
Fre: Löshoppning
Lör: Promenad
Sön: Vila
 
Det kan dock bli lite ändringar i schemat beroende på väder osv..
 
 

paddocken

Idag red jag lite dressyr i paddocken, Jennifer var med och fotograferade lite men eftersom de spöregnade så var inte Sia alls nöjd eller arbetsvillig så gick inte jätte bra men hon var duktig emellanåt iaf. Imorgon drar jag till Stockholm och då ska Paulina rida Sia och Malin ska hålla ett öga på Sia i hagen. Hon har nu fått på sig ett ofodrat regntäcke eftersom hon inte gillar att bli blöt, men hon såg väldigt nöjd ut när hon kom ut i hagen igen. :)

Under 2 dagar kommer jag då inte blogga eftersom jag inte är hemma utan jag ska ha kul (A)
Får se om Paulina bloggar något ;)
 
Bjuder på några bilder från dagens pass då, men som sagt hon var inte så nöjd med regnet så ja ;)

 

Uteritt med Malin

Idag red jag ut med Malin på sin häst Askur, vi red ju då ut en sväng in till Linghem, racade på fält och sedan red vi grusvägen hem. Så vi kunde blanda gångarterna och lite, sia gick jätte bra och stabilt på de raka bettet, tom en bättre stadigare form fick hon till när vi red ut dessutom så hon verkar trivas bra på bettet än sålänge :D

Imorgon funderar jag på hoppning eller dressyr, men beror på. Stall chefen har satt upp en hoppbanan på gräsbanan så funderar på att prova den eller köra dressyr på fältet :)


skritt sväng med 3åring

Idag skrittade jag ut en sväng med en tjej i stallet som äger Algento som är 3år, hon heter Cassandra och är super trevlig, dock ska hon flytta och jag ska ta deras box xD Men iaf så skrittade vi ut en sväng tillsammans och de va typ andra gången Algento red ut med en häst och dessutom har dem ju inte hälsat eller något så Algento var lite nyfiken på Sia. Men Sia brydde sig inte alls utan bara gick där på långa tyglar och hängde ;) Så sia gjorde inget jobbigt idag utan bara en skrittsväng en liten kortis och sedan tillbaka hem, men däremot hade hon två stora svullnader på magen på ena sida, Cassandra (Cassi) kollade med och hon trodde med de var typ blinning bett eller något sånt bett. Så ska hon fortsätta få sånna blaffor så måste jag skaffa ett flugtäcke för hennes skull. Tycker synd om dem när dem måste ha täcken :((
 
Men men ska kolla runt lite och se vad jag hittar och om de går att göra något åt de :)
Tips? :)
 

Lite videos - Stephanie

Bjuder på några videos som jag bl.a gjort :)

Första videon är från idag när Sia släpptes ut i hagen och inte visste var sina vänner var :)


Sedan en video från ridpasset den 14 Juli, dagen innan vi flyttade till Hovetorp!


Sist bjuder jag på en video jag gjorde till Sia för vår 1års dag! :D

Tidigt till stallet - Stephanie

Idag gick jag upp och drog direkt till stallet. Hade ganska mycket jag skulle hinna som fylla vatten i hagen, rida(prova nya bettet) och duscha hästen bl.a. Så passade på att åka tidigt, men jag skrittade bara en liten sväng barbacka på de nya raka bettet, asså hon lyssnade ju bra på de men tyckte nog de kändes lite obehagligt men ska rida på bettet lite nu för att se vad hon tycker och se hur de går och om hon vänjer sig med de :)
Hon fick iaf inte panik som hon fick sist bara bettet hamn i munnen, idag stod och bara o smakade på bettet och funderade mest, körde lite med tungan men när vi red så slutade hon hålla på med bettet. Jag vet ju att hon brukar vilja lek lite med betten i munnen och så, hon funkade ju ganska så bra på ett kopparullsbett men de var för stort och de rullade hon ju på rullarna eller vad man ska säga :)
Asså hon är ju så söt, hon funkar rätt bra på de flesta betten, men vill ju ha så milda som möjligt ;)

Hon var super duktig när jag duschade henne, hon stod tom och njöt när jag gnuggade in henne schampo ;)
Hon var såå himla duktig och bara stod där och väntade på att jag skulle vara klar. :D

Stolta matte här!!(a)
Och så är badkaren i sommarhagen ny tvättade och uppfyllda, bara fylla på imorgon sedan är min vatten vecka slut :D


TIPS! - stephanie

Tänkte tipsa om att hööks har nu släppt sin höst/vinter katalog 2013. Så finns massa nya och snygga grejer, plus att vissa saker faktiskt är hyfsat så billiga :D

Har själv ögon shoppat en del, skulle gärna köpa men har inte pengar för de än riktigt men ändå så handlade jag för drygt 380kr bara idag på bett, pälsglas och schampoo xD
Pengarna bara flyger iväg känner jag (a)

(Dålig bild pga skalet :/)


Vila - stephanie

Sia fick faktiskt vila idag, då vi hade grillfest och lite i stallet nu på kvällen. Plus att vädret var hemskt i morse och as varmt nu på kvällen så hon njöt nog av ledigheten ;)

Imorgon kör vi igen, då ska vi prova nya grejerna jag köpte på hööks idag.
Köpte ett raktgummi bett(får se vad hon säger), pälsglans och sen schampoo. Så imorgon ska hon få sig en rejäl dusch :)


1år tillsammans!

Idag var det 1år sedan vi hämtade hem Sia!
1 helt ååår!! :O Känns jätte konstigt att de redan gått ett helt år lix sen vi åkte med Sia i transporten bakom bilen.
Vi har haft båda motgångar och medgångar men vi reder alltid ut dem tillsammans!
Sia har utvecklats så mycket och vi trivs jätte bra tillsammans!

Dock är fortfarande rumpan inte tillräckligt rund som jag vill men de har som sagt med att jag fick körtelfeber och grejer i 2månader och då stod hon bara och tappade allt igen :( Så vi kom inte igång förens nu i år så ja, jag är väldigt nöjd med hur långt vi redan kommit tillsammans!<3
JIPPI!! (A)
Älskade hästen, min föralltid!<3
JAG ÄLSKAR DIG WORRASEA!<3

(Bilderna är från första dagen till igår, asså inte från varje månad utan några utvalda)
 
 

mötte upp syrran

Idag red jag ut och mötte Paulina på Ghia och sen hennes kompis Linda på sin medryttahäst. Vi red en sväng i linghems skogen och sen så racade jag och Paulina på ett fält och fy fan vad dem sprang. Verkligen racade, och gicka har ju gått antingen galopp eller distans och Paulina sa de fyfasen vad hon sprang xD
Vi hade roligt iaf och så klättrade vi lite och sedan red hem, sia fick en stor dusch och gjorde rent svans och ben och allt lixom, plus att hon är brunstig så därför gjorde vi rent benen lite extra. Hon var jätte duktig och sedan fick hon gå ut i hagen till sina grabbar igen och då rullade hon ju självklart ;)
 
 
 

Operation på Strömsholm

 
Nu är Timones operation avklarad han opererade bort ena ögat igår eftersom han vart kattriven i April och det vart bakterier i ögat som inte gick att få bort..
Vi fick hämta honom igår kl 8 på kvällen och jag fick en riktig chock när dem kom ut med honom..
Kanske låter dumt, för det är väl en självklarhet att dem rakar bort päls och så när dem ska operera men det hade jag faktiskt inte tänkt på.. Jag var så nervös och orolig för allt annat så jag hade inte hunnit tänka igenom det ordentligt tror jag utan jag förväntade mig typ att han skulle ha all päls kvar och dem bara hade tagit bort ögat och sen sytt ihop så det skulle se ut som han blundade och sticka fram lite trådar men så var det ju inte riktigt..
Han va rakad i halva ansiktet och jääätte svullen, det va rött och lite blodigt under ögat...
Jag som trodde jag hade förberätt mig och inte skulle gråta men jag vart så chockad så det blev bara så dock fick jag ta mig samman fort för hans skull, jag måste ju vara glad och positiv så han kan känna sig lugn!
Han äter och dricker i alla fall och vi har vart ute på promenader och han är jätteglad och pigg!
Tycker faktiskt dem kan gå igen lite innan hur det kommer se ut och kanske visa nå bilder på andra hundar som gått igen samma sak..
 
Dem har ju ett TV program som spelas in på Strömsholm. Och igår när vi va i Västerås under tiden Timone opererades så ringde en kille och frågade om vi ville vara med i tv med Timone.
Han ställde masa frågor och så som jag svarade på men sen efteråt fattade jag inte riktigt vad han menade för vi hade ju lämnat in Timone redan på morgonen och skulle få hämta honom på kvällen så vi va ju inte där när han operades så jag fattade inte om han hade tänkt att vi skulle åka dit men vi struntade i det.
Sen när vi hämtade Timone och betalade så sa hon i kassan att hon kunde väl ta bort våran tid som vi hade nästa tisdag då. TV killen trodde väl att vi skulle in och operera Timpan då så det vart ingen TV stjärna av vovven för han är ju redan opererad! ;)
 
Aja hästarna fick ju vila igår och jag känner inte för att åka dit och rida idag utan jag vill ha koll på Timone, men vi får se om det blir ridning imorn men det tror jag det blir!
 

Uteritt - stephanie

Red ut med Malin idag, sia var jätte duktig och vi skrittade typ bara, tror vi travade 4ggr eller något och de gick super bra. Båda hästarna var jätte duktiga.
Vi red ju då från stallet längst fälten och till Linghems skogen och ett varv i den och sedan red vi grusvägen hem till mig och genade längst fälten hem till stallet igen :)

Var i stallet från 14.00-22.00 typ, fastnade i pratade med Malin och Cassandra. Vi pratade då om allt möjligt och Cassandra äger då Algento eller hur de stavas, han är 3år och jätte stor men väldigt lugn och fin. Hon ska ju dock flytta i slutet av månaden och då ska Sia få hans box ;)

Men imorgon blir de uteritt med Paulina på Ghia och Linda på sin medryttarhäst ;)


snart rida - Stephanie

Snart ska jag ut och rida med Malin på Askur. Vi ska träffas kl 14.00 i stallet, och sedan ska vi rida ut en sväng mot Linghems håller :)
Så skriver sen hur de gick och lite, ska även försöka skriva ett schema på vad jag ska försöka göra med Sia nästa vecka, men imorgon ska jag rida ut med min lillasyster Paulina på hennes "nya" medryttarhäst Ghia och hennes kompis på sin medryttarhäst. Dem står dock inte i samma stall som Sia så jag ska rida dit och möta dem.
Jag har tidigare tagit hand om Ghia, min syster red då ägarens andra häst Genista (mor till Ghia). Dock så gick Genista bort för drygt 2 år sedan nu tror jag. Vi har då inte tagit hand om Ghia så mycket efter det och sen skaffade jag ju egen häst och nu ska Paulina börja rida henne ibland. Så jag och Paulina kan rida tillsammans och hon har en häst att rida nästan när hon vill då hon och sia inte är bästa vänner direkt ;)
 
Men såhär ser Ghia ut, hon är ett Arabiskt fullblod f.1996. Tror hon tävlat distans eller galopp bla :)
 
 
 
 

Hissar!

Jag vill hissa ett flugtäcke, nu när de är sommar och massa äckliga insekter som biter hästarna!

En i stallet har ett Zebra flugtäcke till sin häst och hon sa det att det var det bästa täcke hon köpt, hon är super nöjd med det flugtäcket. Hennes häst har inte tidigare kunnat gå i sommarhagen då han är känslig mot insektsbett och sedan hon skaffade sitt zebra täcket har han kunnat gått i sommarhagen dygnet runt utan problem. Hon är super nöjd med det täcket och hon rekommenderade det täcket till hästar som är känsliga mot insekter och så. Täcket har Zebra ränder som ska förvirra/reducera angreppen av insekterna.
Så jag vill hissa detta Zebra flugtäcke.
Vad tycker ni om Zebra flugtäckena, har ni provat?


Klicka på bilderna för att komma till hemsidan om täcket :)
 

ihopsläpp, vila - stephanie

Sia fick vila idag eftersom nya hästen skulle komma, han är då inte ny för mig och Sia då han kommer från vårat gamla stall men sia gillade inte honom när de hamna i samma hage med dem var underbara att rida tillsammans med. Men idag var sia en riktig chock! Hon var den enda som var snäll mot Askur! Hon tom försökte avleda dem andra från att ge sig på Askur, matte är lite stolt att hon var så snäll mot han :D
 
Men iaf Sia fick vila och imorgon ska jag rida med Malin och Askur, om Askur är hel imorgon ;)
 
 

Godmorgon alla glada

Igår kom jag hem så sent, var med en killkompis i Linghem så jag red inte en sväng igår. Men jag vet inte vad ja ska göra idag, funderar på markarbete eller uteritt igen men inget bestämt :)

Vill bara sova just nu även fast kl är 20 över 11 lix xF
Ne nu måste jag gå upp och gå ut med hunden igen och äta frukost och lite :))


Upp tidigt till Sia

Idag gick jag upp vid 8.00 för att hinna ta in Sia och fixa henne innan Hovslagaren skulle komma kl 9.00. Han glömde då att vi flyttat så han åkte till andra stallet men när jag messade och fråga om han hitta så kom han på att vi bytte stall så han hade ju tur att de andra stallet ligger på vägen ;)

Men när han var klar så red jag ut en liten lugn sväng själv, vi blandade lite gångarter och sia var jätte duktig. Vi red rundan vi "brukar" typ fast baklänges och sedan in i Linghems skogen och runt och tillbaka. Red med Westerntränset igen, så smidigt att trä på och för att ändra trycket i munnen :)

Funderar på att kanske ta en lugnt tur på kvällen igen till Linghem för att möta en kompis men har ej bestämt mig än :)


Hissar!

Alex fick ett sår förut som nu har läkt superfint, jag var ju rädd för att flugorna skulle vara där hela tiden och inte ge det en chans att läka men det har gått jättebra.
Jag använde Jodopax gel och kladdade på, det bli som en hinna utanpå så flugorna ej kommer åt.
Den var verkligen jättebra, rekommenderar den starkt!
 
 
 
 

Godmorgon!

Nu sitter jag och väntar på att tiden ska gå lite fortare för jag ska iväg och rida vid 9. Har packat ordning det jag ska ha med och några vattendunkar till hästarna!
Det blåser som tusan ute så det känns som att Alex får ha bomull i öronen idag också, måste ju börja komma igång och rida hela pass utan dem så han vänjer sig. Nu tar vi ju ut dem i slutet av varje pass och han sköter sig riktigt bra ändå!
Tror inte det skulle vara några promblem med att inte ha dem idag heller men han blir lite okocentrerad och vi ska ta ett pass på ridbanan så då vill jag ju att han ska lyssna ordentligt.
Har ingen som kan fota idag för mamma åkte till Furuvik och min pojkväns semseter är slut så han åkte till jobbet imorse..
Men hoppas mamma kan fota imorn istället för hon har ju semester en vecka till.
Cecars medryttare är hemma från island igen så ska slänga iväg ett sms till henne och höra om hon ska med och rida en sväng någon dag i veckan.
 
Aja skriver mer om ridningen osv senare :)
 
Bild från förrgår när vi skulle bada.
 
 

Uteritt ensam

Idag red jag ut ensam igen och jag blir så chockad varje gång nu när vi rider ut, asså man får ju tom hålla in henne hon är så positiv på att få rida ut även fast hon är själv :0
Tror hon gillar den nya naturen ellee något för så här lätt har hon aldrig varit att rida ut själv på ;)
Vi skrittade mest idag, travade 2ggr på samma sträcka typ och så vandrade vi omkring i skogen och sedan hem igen.

Köpte ju ett westernträns för ett tag sen men har ej använt de men idag när jag var på ikano med syrran så gick vi tilö hööks och köpte då ett par bruna platta lädertyglar och ett två-delat western bett till tränset, så idag använde jag de för första gången och gud så skönt att bara trä på tränset och slippa knäppa massa och sia verkade trivas bra på nya bettet med :)


Bloggandet

Jo jag har ju inte bloggat ordentligt på några dagar nu och det beror på att jag haft så jävla mycket att göra..
Vi har farit med Timone fram och tillbaka till Strömsholm flera gånger vilket tar typ 3 timmar enkel resa och nu har dem kommit fram till att Timone måste operera bort ögat och han kan inte få protes öga eftersom han har nå slags bakterier utan dem ska sy ihop det så han lixom blundar hela tiden... :(
Han är ju tydligen redan blind på ögat redan och han är glad och busig ändå så han ska väl klara sig bra med bara ett öga ändå. Men det känns ändå obehagligt/läskigt på något sätt..
 
Nu till hästfronten då..
Iförrgår red vi på långtur till Calles ägares sommarstuga, vi red fel på vägen dit så det tog typ 45 min extra men det gorde inte så mycket, det va trevliga ridvägar!
När vi kom fram skulle dem få vila i en hage på deras gård men det va mycket bromsar och dem verkade väldigt stressade så vi fick hasta iväg ganska kvickt.
Mycket trevlig och rolig tur dock har jag en jädrans träningsnsvärk nu!
Igår red vi lite på banan då fick jag prova rida Calle lite, hehe kände mig som en nybörjare igen! 
Jag red ju inte alls länge för jag är ju så feg när andra står och kollar och det inte är min egna häst jag rider och då jag vågar ju inte försöka så mycket. Det såg ju så lätt ut när dem red honom men det va det verkligen inte, han är sååå olik Alex :3
Jag måste börja ride lite andra hästar igen så jag inte tappar allt, man lär sig ju inte så mycket om man bara rider samma häst hela tiden. :)
Men iallafall efter att vi ridit lite på banan så tog vi av sadlarna och red ner till stranden barbacka för att bada lite med hästarna, Alex va jättemodig första gången Calle var med till stranden och då plumsade Alex ut och tyckte det va jättekul men nu dem senaste gångerna så han vägrat gå i utan står bara och krafsar med framhoven i sanden hela tiden... Jag som vill simma med honom..!
 
Angående bloggandet så har ju jag två bloggar nu, min egna och så har jag denna med Stephanie och jag trodde det skulle vara skitlätt att ha två men det är det inte :O Vet inte hur jag ska göra för att få till läsvärda inlägg på båda som inte är likadana!
Jag kan ju inte bara lägga ner jennieofsweden eftersom jag har sponsorer på den men jag vill såklart satsa på denna bloggen också!
Jag ska göra mitt bästa för att få till det och jag tror den här bloggen kommer bli asgrym när vi kommit igång ordentligt! :D
(Nu vart jag tex tvungen att ta bilder som jag la upp på min andra blogg och det är ju trök! Men ska bli bättre!)
 
 
Här kommer några bilder från igår som jag tog i hagen. Alex gick typ bara och käkade hela tiden så fick inte några bra bilder på honom men Calle ställde upp som fotomodell ett tag.
Hehe jag älskar nos och öronbilder!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uteritt - stephanie

Idag red jag ut på Sia, så min pojkvän följde med gående. Han hade en joggning/trav tävling med Sia och då övergick sia jätte fint till galoppen innan hon ens kommit in i travar traven :0 matte blev chockad! Men när vi skulle ta en galopp så gick de inte att fatta en galopp utan travar trav xD hon är ju bra för rolig ibland asså xD

Men sen påvägen hem så fick lilla spike sitta upp sista biten, sia var jätte duktig och spike tyckte de var obehagligt men han blev ju lite stolt med när hon såg allt, han blev ju stor ;)


Vila, igår - stephanie

Sia fick vila igår då jag hade massa att göra och så. Men idag ska jag till stallet och rida, men jag rider nog lite senare eftersom de är varmt ute :)

Hoppas hon är taggad :D
Får se om min pojkvän ska med och kanske vill fota lite eller något :)


Uteritt ensam - Stephanie

Idag red jag ut på Sia för första gången helt själv efter stallbytet i Måndags :)
De har gått fyra dagar och sia verkar trivas jätte bra och dagens ridtur var helt underbar!! Så himla stolt jag är!!
Sia tycker ju inte om att gå först eller rida ut själv, hon brukar kunna få för sig att backa och ibland sparka när hon inte vill gå om något är läskigt eller inte vill gå först. Men idag gick hon på som bara den och hade öronen rakt fram och bara gick, hon var verkligen taggad även fast hon var själv.
Hon gick förbi saker även fast de var läskiga men hon tittade mycket men hon gick ändå utan att tveka! Jag är så stolt att vi red en hel runda utan ett enda tvek eller bråk! Plus att hon gick sökte sig ner fint i skritt och trav men hon var väldigt pigg. :)
Jag är super nöjd med dagens pass!!
Är sååååå himla glad!! :D

Hehe Sia är minst i sin hage, hon ser så liten ut när hon står med dem xD



Ingen ridning

Vart ingen ridning idag för jag ar inte hunnit! Har gjutit platta och snickrat väggar typ hela dagen så det hanns inte med att rida!
Kanske svänger förbi hästarna nu på kv'llen och busar lite med Alle men mer än så blir det inte.
Imorgon ska jag med min hund Timione till Strömsholm så ska en ögonspecialist kolla på ans öga igen.
Ska dit på morgonen så det blir väl ett ridpass på eftermiddagen, hade tänkte köra löshoppning imorn fö det tycker ju Alle är kul. Ska försöka ta lite kort då på engång men det är svårt att göra allt när man är själv :P
 
 
 
 

dressyrpass - Stephanie

Idag körde vi ett litet lugnt dressyrpass. Sia var väldigt arbetsvillig för att rida "ut" själv för första gången, jag red ju då på fältet vid stallet fast längre bort på fältet. Sia var super duktig och min pojkvän var med och fotograferade lite åt mig. Vi fokuserade mest på att göra mycket böjnings övningar (volter, åttor, osv) så hon blev böjbar i hals och kropp, vi tränade även lite på att flytta sig för skänkeln och hon svarade jätte bra på de!
Men dock gjorde hon några cp skutt ibland så man blev sur men annars var hon så duktig och börjar gå riktigt fint!

Mamma är stolt över sin tjej som har utvecklat så himla mycket!!
Hon verkar dessutom trivas bra i sitt nya stall och med nya kompisarna! :D


Vi provade också hoppa över en liten bal men den var för låg tyckte hon så ser lite kul ut xD

Bilder - Stephanie

Jag kommer sen lägga upp ett schema hur veckans ridpass kommer se ut ungefär, jag brukar försöka hålla schemat men de beror också på väder och vilket humör vi är på :)
Vi kommer nog fokusera mycket på att bygga muskler då hon är ganska så tun över rumpan. Men nu när vi har mer skog och allt att rida i blir de nog lättare att få upp rumpan :D  Har ni några bra tips på hur man kan bygga muskler så vill jag gärna ha lite tips!! :D
 
Tänkte att jag ev skulle fota lite i stallet idag, plus att pojkvännen ska ju ev med så då kanske han fotar mig och sia lite. Jag funderar på om vi ska ta en liten promenad idag eller vad jag ska göra  :))
 
Bjuder på lite fler bilder från ihopsläppet i måndags :D
 
 

Ridpasset! - Jennie

Idag vart det en tur på grusvägen runt sommargäst området där jag bor typ och sedan lite arbete på banan.
Jag tror Alex tycker jag har kört för mycket bana med honom nu för han tycker inte alls det är lika kul längre. Han har typ noll frammåtbjudning på banan och jag får jobba ihjäl mig och sen ute är han hur fin och lätt som helst!
Förut hade jag typ ett helt dressyrpass på banan i veckan sen ett pass uteritt och lite bana i slutet sen en dag med hoppning/löshoppning. 
Det funkade ju skitbra och han tyckte det va kul så kanske ska dra ner på "banpassen" lite igen.
Imorn blir det troligtvis en lång uteritt till Maria och Elisabeths sommarstuga, jag måste bara höra med pojkvännen så han inte hade andra planer för mogondagen.
Det tror jag Alex kommer älska i alla fall!
Kommer börja uppdatera med scheman för varje vecka också, så det blir lite planering över det hela.
 
 
 

Nh - Stephanie

Idag körde jag lite Nh med sia i stallets rundcorall. Sia var jätte duktig och lyssnade bra på mig. Vi körde lite olika lekar från the seven games. Den fick hon springa lite löst fast ändå lite nh baserat :)
Min häst är ju bara för go! Hon stod helt lös i stallgången idag och bara hängde, de är andra gången hon är inne i stallet och ja hon är jätte lugn, vilket är bra!
De är skönt att hon är så lugn men hon är ju lite tittig på alla maskiner och sånt som finns på gården men hon är ändå lugn och följer en :D

Bjuder på en bild på stallets maskot Johanna, en minigris! (A)


Uteritt med 2 från stallet - Stephanie

Slutade ju med att jag följde med 2 st på en uteritt, vi red i skogen och klättrade bla, vi körde blandade gångarter och hoppade över en "stock" som låg tvärs över ridvägen :)
Sia var jätte duktig! Hon blev dock lite stark när vi galopperade bara, jag red då på hacket.
Men annars gick de bra, ja kunde ju ändå kontrollera henne :)

Juste ni kanske är nyfikna på vem jag är :0
Hehe, jag heter då Stephanie och är en 96:a. Jag har en häst, en hund och 3st katter, dock är enbart 1min. Min hund heter Spike och är 1år, han är en blandras mellan papillon/dvärg pudel/bichon frise.
Jag hoppade av ettan för att jag skulle byta linje och den linjen började inte förens i år så jag har haft en egen studieplan. Har nu kommit in på Real gymnasiet - djur som jag nu börjar till höst. Jag har ridit sen jag var 7år ungefär då min kusin tog med mig till stallet och då började jag rida. Jag har ridit många sorters hästar men mest har jag ridit araber och varmblod. Jag har ridit mycket "problem" hästar eller vad man ska säga. Svårt att förklara men hästar som kan tex få för sig att börja bråka och stegra bla och så vidare :)

Jag har ju nu Sia som jag "utbildar" och så. Vi satsar ju då på hoppningen och lite skogsmulle ;) Vi är inte så intresserade av dressyr varken sia eller jag men vi tränar ändå. Ska börja träna för instruktör såfort jag hittar en bra och de har jag nu ev ;)

Men ja nu vet ni lite om mig och så ;)


Presentation Jennie

Tänkte bara skriva lite kort om mig så ni vet vem jag är!
 
Jag eter då Jennie Söder Lindström och är 20 år (född 93).
Bor i ett eget hus ute på landet på min morfars bondgård tillsammans med min pojkvän Jens. Har mitt egna stall 5 meter från huset så har ju hästarna nära till hands!
Stallet består just nu av 4 boxar men vi håller på och planerar för en femte som ska bli fölbox.
Jag har just nu 2 hästar, Alex som är en varmblodig travare och lilla Cecar som är Shettis/Russ.
Eftersom Alex är hingst så vill jag ha föl och det är därför vi planerar på att bygga en fölbox till nästa sommar.
Jag ar haft hästar sen jag va liten, eller ah min famij har haft häst jämt så jag har ridit sedan jag var bebis typ. Jag hade en shettis på foder när jag va 5/6 år och sedan började jag på ridskola när jag va 8 och sen fick jag min fjording när jag va typ 10/11 år.
Jag har gått på Jällagymnasiet med inriktining häst men hoppade av andra året för att åka till Italien och jobba med hästar. Främst dressyrhästar hade vi och tränade där, bland annat dressyrhingsten Depardieu som är värd 10 miljoner.
Jag kom hem hösten 2011 och skaffade Alex ganska så snabbt inpå för att ha en häst att utbilda själv.
Vi har stött på olika problem och har inte kunnat komma igång och träna förens vintern 2012.
Men nu är vi i full gång och satsar på enklare tävlingar till våren 2014!
 
Det va lite kort om mig, ni kommer få veta mer vart efter! :)
 
 
 
 

Ihopsläpp, nya stallet - Stephanie

Hej allihopa tänkte börja med att berätta hur läget ser ut för alla NYA läsare. Några av er kanske har läst min blogg om enbart Sia och vet då att Sia flyttade till nya stallet idag. Men de vet ju inte ni som inte följ mig och Sia innan. Men så ligger läget till, Sia flyttade idag från Hageby stall till Stall Hovetorp. De blir närmare och bättre för mig så vi hade ett ihopsläpp idag med hästarna i sommar hagen. De gick då bra och de sprang omkring men inget bråk eller några skador som tur är, iaf inte än!
Blev även erbjuden att följa med ut på en uteritt vid 18.00 så funderar på att följa med faktiskt, sia var ju så himla lugn när hon gick ut ur transporten och så, så tror de borde gå att ta en lugn tur med sällskap, plus att de då kan visa mig hur man ska rida :))
 
Bildbomb från ihopsläppet! (Sia är hästen med grimma och liten stjärn)
 
 
 
 

Uppstart av bloggen!

Idag är det uppstart av bloggen då! Så spännande!
Vi som driver bloggen heter då Jennie Söder Lindström och Stephanie Andersson. Vi har varsin blogg sedan tidigare Jennie's blogg hittar ni här: http://jennieofsweden.blogg.se/ och Stephanie's här: http://worrasea.blogg.se/ 
 
Ni hittar info om våra hästar i menyn till vänster. Och vi kommer skriva presentationsinlägg med lite mer info om oss också så ni vet lite vilka vi är!

Om Alex Thrust

Alex Thrust
(Alle)
 
e: Turbo Thrust
u: Alexis R.C.
 
Alex är en varmblodig travare född 1999. Han är ca 165 i mankhöjd.
Alex har tränats till travet och har startat några lopp hos sin tidigare ägare/uppfödare, i Oktober 2011 bestämde hans uppfödare sig för att sälja honom då han inte hade den riktiga "gnistan" för att tävla inom travet.
Jag åkte och kollade på honom och hade planerat in att åka och kolla på flera hästar efteråt och sedan bestämma mig. Men när vi kom fram till stallet där Alex stod och jag såg honom i hagen så var det kärlek vid första ögonkastet! Jag provred lite snabbt men hade redan bestämt att jag ville ha honom!
Vi åkte hem och mamma tyckte kanske att vi borde kolla på lite fler hästar eftersom Alex är hingst och va lite bufflig när vi kollade på honom. Men Alex ville jag ha och Alex vart det!
Jag kan inte drömma om en bättre häst, han kommer inte kunna tävla Grand Prix som jag vill göra sen och han mäter sig inte prestationsmässigt med hästarna jag tränade i Italien men inget av det spelar någon roll när man har ett sådant band som vi har.
Alex är min bästa vän och han gör alltid sitt bästa för att göra rätt. Han är helt underbar och följer mig vart jag än går, han litar på mig till hundra och jag litar på honom till hundra.
Han är min ängel! Och det är ett sådant band som alla borde sträva efter att ha med sina hästar!
 
Han må vara travare men det märker man oftast inget av när man rider, han sticker aldrig iväg i full fart utan håller alltid önskat tempo, han har otroligt fint steg och trampar bra under sig. Han har från första början sökt sig ner i form själv och nu börjar han bli riktigt fin i kroppen och bygga rätt muskler.
På grund av olika problem så kunde vi inte komma igång direkt utan vi har väl egentligen kunnat börja träna ordentligt först vintern 2012.
Nu har vi kommit så långt i utbildningen att vi ska lära in galoppen ordentligt. Vid tömkörning fattar han galopp på röstkommando och min tanke är att föra det vidare genom att någon sitter på och ger galoppskänkel samtidigt som man longerar honom och ger röstkommando.
 
Våra planer och mål som det ser ut nu är att vi ska vara redo för att komma ut på lättare tävlingar i dressyr till våren 2014. Men den viktigaste planen är att bara ha massa KUL!
 
Jag är mest inriktad på dressyr och det är det jag vill tävla i. Alex älskar dressyr men gillar även hoppning så självklart har vi börjat lägga in mycket hoppning i våra scheman och planer!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Worrasea

Worrasea
(Sia)
 
E: Running sea
U: Cosmic Arrow
 
Sia är en varmblods travare, född 2003 och är 160cm i mankhöjd.
Sia blev aldrig tävlade i trav då hon inte kvalade in, hennes ägare valde då att ha kvar henne som avels sto på grund av hennes stam. Hon fick ett föl som dog och då blev hon fostermamma till ett föl som miste sin mor. År 2009 får hon sitt andra föl, Copperlight. 2012 bestämde sig ägarna för att sälja Sia på grund av flytt mm, jag såg denna "annons"  och började tjata på pappa och han sa att jag skulle ringa och se om hästen fanns kvar. Jag ringde då och pratade med ägarna och dagen efter åkte vi upp till Örebro för att prova rida och se Sia.  Jag minns hur nervös jag var och hur glad jag var när jag kom dit. Hon stod upp stallad inne i stallet och vi stod där och pratade och sedan fick jag provrida lite. Jag var så glad och kände att henne vill jag ha, hon var speciell även fast hon inte var den typ av häst jag kollat efter tidigare.
Dagen efter den 25 Juli 2012 åkte vi upp för att hämta hem Sia, jag minns hur glad jag var och hur rädd jag var att något skulle hända när vi åkte men Sia var jätte lugn och stod helt still i transporten.
Har nu hittat en blogg där de stod att Sia inte hade blivit riden mer än kanske 10ggr i februari år 2012.
Alltså var hon inte riden så mycket innan jag hämtade henne då hon hade vilat och bara blivit riden då och då.
 
Sia är ingen dressyr häst och jag är inte någon dressyr ryttare. De är verkligen inte våran grej utan vi båda brinner för hoppningen! Tanken är väl att vi ska ha roligt tillsammans och kunna tävla Pay and jumps tillsammans. Men vi har en bra bit kvar på vägen. :)
Tillsammans är vi ostoppbara!
 
Sia och jag har byggt upp ett starkt band till varandra. Vi litar på varandra och älskar varandra även fast vi ibland inte kommer överrens så älskar vi varandra, alla har sina små brister och gör misstag.
Jag valde själv att ta hem en häst som inte var utbildad, hon kunde grunderna (dock inte galoppskänkeln bl.a). Jag försöker göra allt jag kan för att Sia ska ha de bra, så hon får leva livet med massa kärlek!
Kärleken till min underbara Worrasea är oslagbar!
Mitt fina hjärta!<3