ihopsläpp med nya hästen

Vi hade ett ihoplsäpp med nya hästen Nasse och sia slickade öronen direkt när han kom in och så fick han en spark på stjärten när han blev inträngd i ett hörn med alla hästarna så jag skrev på Sia och då slutade hon men hon surade och vi fick iväg de andra och då började de springa lite men lät Nasse vara, Askur blev jätte glad men en ny kompis. Sia är skeptisk men hon har lugnat sig nu och betade med de andra när vi stack :)
Får se hur de ser ut imorgon :)

 

Barbacka

Idag red jag barbacka på Sia, men eftersom de regnade tog vi på de svarta regntäcket så hon inte blev röd. Vi red i paddocken och tränade typ på kondisen men sen blev de väldigt halt så jag släppte henne i paddocken istället så hon fick springa av sig ordentligt. Men hon var lite trög faktiskt, inte alls som hon brukar men ja hon va nog lite trött från all traven igår :)

Hon var duktig min fina häst :D
 
 

Red ut

Idag red jag ut med sia, johanna på orlando, karin på prinsen och paulina lånade nino, vi red då ut i skogen och sprang lite för att de skulle få röra på sig ordentligt. Mycket trav och så tog vi en galopp men Sia blev lite väl stark och het så fick ta tag i henne flera gånger för att få henne sluta dampa xD
Men annars var hon duktig. Så hon sprang av sig ordentligt och så fick hon på sig regntäcke under natten, så hon slipper bli blöt, ska dit vid 10 för att rida imorgon :)


Ändrade planer

Just nu är en sådan period när allt bara är otroligt jobbigt...
Jag var ju hos tandläkaren i början av veckan och dem spände in min jäkla tandställning med snoddar och grejer och värken är nästintill outlidlig! 
Jag har levt på endast redbull senaste dagarna och är sjukt trött med en jädrans huvudvärk, det känns som om jag skulle kunna sova igenom hela dagarna.
Hoppas verkligen att jag blir av med tandställningen innan December!!!!! :'(
 
Idag skulle jag löshoppa Alle men jag blir nog tvungen att ändra om det för det har regnat här så det är lite halt i gräset, vill inte riskera att få en halt häst!
Blir kanske en mysig tur i skogen istället, då tror jag min prins blir glad. Kanske kan be någon ta några bilder på oss också så vi får lite nya att uppdatera med. 
 
 

sjuk än...

Idag fick Sia vila igen typ eftersom jag är sjuk, har feber och värk i huvud och mage. :(
SKIT JOBBIGT!!
Men Paulina åkte iaf upp till henne och kollade henne och gick en liten kortis med henne så hon fick röra sig lite iaf, trotts att hon har en stor hage men imorgon måste jag rida henne, annars blir hon jobbigt som fasen!! (A)

Satt ut en ny annons nu om att jag ev letar medryttare om den rätta dyker upp!
Så jag kan få lite ledigt och kan plugga lite och umgås med killen utan att man behöver "tänka" massa på hästen.
Så får se annars är jag ej i behov av medryttare, ska verkligen hitta den rätta som kommer överrens med henne och som jag ska trivas bra med.
Gärna någon som vill rida ut och lite dressyr kanske, hoppningen är ju min och sias grej lix ;)

Vi får väl se :))
Bilder från förra stallet, vattenpöl träning ;)
 

Sjuk :(

Eftersom jag då är sjuk så får ju Sia stå :(
Min syster är med sjuk så hon kan inte heller fixa hästen men ja vi får se, imorgon måste jag ju tid och kanske kan göra något lättre med henne, hon behöver träna lite och få arbeta, måste träna mer bommar med henne och mer galoppfattningar och kunna hålla en lugn och stadig galopp och lite så funderar på att hålla fokus på de denna vecka :)

Sen kommer jag ju träna i både paddocken och på uteritter de som jag kan träna lix, får se hur detta går. Men ska försöka hålla mig inom detta område. Men hoppning kommer jag försöka ha minst 1ggn i veckan för träning :)


Klippa Alle..?

 Funderar på att raka Alle i vinter men försöker komma på både nackdelar och fördelar med att göra det...
Det är ju så sjukt mycket att tänka på och jag är inte säker på vad som är bäst för Alle eftersom han hade problem med några knölar på ryggen förra vintern.
Då var det många som föreslog att jag skulle klippa honom så huden andades mera under täckena, men jag vet inte. Är väldigt osäker på hur jag ska göra..
 

 Lite info taget från Hippson.se

Ska jag klippa eller inte?
När du funderar över om din häst behöver klippas kan du ställa dig själv följande frågor:
• Hur ofta tränas hästen så den blir ordentligt svettig?
• Var rids den oftast, utomhus eller i ridhus?
• Vilken temperatur är det i stallet och hur mycket går hästen i hagen?
• Hur mycket extra arbete och pengar är jag beredd att lägga ner på att ersätta den avklippta pälsen med täcke, både ute och inne?

Svettandet avgör
- Om hästen arbetar så att den svettas och gör det ofta, kan det vara bra att klippa den, säger Karin Morgan. 
Om den bara undantagsvis arbetas riktigt svettig passar det bättre att låta den behålla pälsen. De gånger den blir svettig får man lägga lite extra tid på att skritta av eller leda den tills den torkat istället. - En kompromiss kan vara att klippa hästen enbart där den blir svettig. Om du bestämmer dig för att klippa så låt hästens träningsintensitet och hur svettig den blir avgöra hur stor del av pälsen som klipps bort.

Klippta hästar torkar snabbare
Med en klippt päls transporteras överskottsvärmen vid träning bort lättare, och skulle hästen ändå bli svettig torkar den snabbare. Många upplever också att hästen blir piggare när den är klippt. Eftersom hästen torkar snabbare avger den också mindre fukt till omgivningen, vilket är positivt för stallmiljön.
En långhårig häst som arbetas svettig tar lång tid att torka och kan lättare bli sjuk om den blir stående blöt. En korthårig häst är också lättare att hålla ren. Men man måste tänka på att man som hästägare har ett aktivt ansvar för att den klippta hästen inte fryser. Den har förlorat ett isoleringslager och behöver alltid ett täcke på vintern, inne såväl som ute. 
- På en klippt häst ersätter man pälsens isolering med ett termotäcke, förklarar Karin.

Välj klippstil efter ridstil
Om du väl har bestämt dig för att klippa hästen finns det en mängd olika stilar att välja mellan. Utgå från hur hästen rids och lever när du väljer stil. Om du rider mycket utomhus eller om hästen vistas mycket i hagen kan det vara bra att låta den behålla pälsen på rygg och kors. Det kan räcka med att bara klippa den där den svettas. Genom att behålla pälsen på rygg och kors blir hästen inte lika känslig för kyla. Den kan då också klara sig utan ländtäcke vid ridning.

Görs i oktober eller november
Det är lämpligt att klippa hästen innan vinterpälsen har hunnit bli så tjock. Då hinner hästen också vänja sig vid att vara klippt innan den värsta kylan slår till. Ibland behöver man klippa den igen under vintern.  
- Det brukar gå bra att klippa hästar fram till nyår och eventuellt i januari, men man bör inte klippa senare än så om man vill försäkra sig om att de inte får dålig sommarpäls. En häst som klipps ofta kan få problem med pälsansättning och pälskvalitet, säger Karin.
Ston som ska betäckas på våren bör inte klippas alls, eftersom fällningen av vinterpälsen och brunsten hänger ihop.

Se upp med klåda och skav
Klippta områden är mer känsliga för skav, till exempel av sadel, sporrar, benskydd och benlindor. Om man har en häst som man vet är känslig för skav kan det vara en god idé att spara pälsen på utsatta ställen. Bogen är ofta utsatt för skav från täcken, även om hästen inte är klippt. Därför är det viktigt att satsa på välsittande täcken och gärna byta täcke ofta för att variera tryckpunkterna. Lite pälsglans kan hjälpa för att minska skav av täcken.
Illasittande täcken kan i värsta fall ge ryggont. De trycker ofta över manken och kan därför ge ömmande ryggar, något man kanske inte tänker på.
En annan anledning att ofta byta täcke är för att minska risken för klåda och andra hudproblem. Hästens päls är inte gjord för att ha ett extra lager utanpå. När pälsen blir tilltryckt och luftgenomströmningen minskar kan hästen lätt få hudproblem, som klåda. Försök att låta hästen vara utan täcke en stund varje dag och byt täcke ofta. Att inte låta innetäcket sitta på under utetäcket i hagen, utan att istället byta täcke, kan också vara bra.

 

Bloppis - Stephanie

Säljer lite saker nu som jag inte använder. (skitiga på bilden)
* brunt schabrak, nytt stl ponny - 100kr
* Gpa hjälm, stl 57 - bud
* svarta Ridstövlar, stl 38,40 - 20kr (40 med på bild)
* Blåleopard lindor i fleece - 40kr
* svarta elastiskalindor - 30kr
* flughuva, stl full - 30kr
* svart skydd för stroppar - 10kr
* skänklar till hackamore - 10kr
* blå grimma, stl full - 30kr
* tre-delat bett, stl 12,5 - 50kr
* svart Aachen nosgrimma, stl full - 40kr
* Ett par bakbenskydd stl Cob/m (väl använda) - 50kr (svarta)
* Ett par benskydd använda 3ggr stl cob/m - 70kr (svarta)
* Säljer även en sadel, wintec cair hoppsadel, stl 17" utbytbara kopparjärn - 3500kr med tillbehör.
 
 
 

uteritt ensam

Idag red jag ut ensam på sia, vi red då till Linghem och klättrade lite och så racade vi över ett fält bla så hon fick springa av sig lite och sträcka ut på benen :) Vi blandade trav och galopp ganska så mycket då för att hon skulle få träna fattningar och lite tempoväxlingar. Så vi körde sölig trav sedan snabb trav och så sölig igen och lite så. Hon var jätte duktig men lite trött av värmen som år trotts att vi inte red förens vid kanske 16.30.
Sedan när vi hade ridigt var sia svett och jag klippte då manen på henne då den blivit lång men råkade ta lite mer än tänkt men ja den växer ju ut iaf som tur är. Sedan fick hon gå in och äta lite kraft och torka till lite. Sen gick vi ut och var påväg till hagen när jag kom på att jag glömde stretcha benen så då gjorde jag de och sedan fortsatte jag gå med henne till hagen.

Typ så såg denna dag ut :)

 
 

Första tävlingen

Igår tävlade jag och sia för första gången tillsammans!
Vi körde ju vår hopptävling som vi hade i stallet, Sia var super duper duktig.
Vi hoppade bara 50cm och de gick ut på att man skulle försöka rida banan 2ggr på samma tid, närmast sin tidigare tid vann. Jag red på nästan samma tid, skilde 0,5sek på mina två varv! Jag är super stolt och vi kom på 3:e plats!
Vinnaren skilde de 0.29sek och på andra plats 0.39sek så var inte mycket som skilde oss åt :)
Men jag är super stolt över henne, hade enbart satsat på felfri bana med henne och så kom vi på 3:e plats dessutom, jag lyser upp och sia var riktigt stolt hon med!
Jag är så obeskrivligt stolt över min vackra fina underbara hopphäst!! :DDDD

Adrian tävlade ju 10cm med och hon var så lugn och duktigt när han satt på och hon gick så lugnt och snällt över hindren :D STOLT!!!

 

Tips!

Jag vill nu tipsa om en ny grej som hööks börjat sälja!
Upptäckte idag att dem säljer ett nytt träns på hööks, nämligen Miklem Competition Horseware träns!
Kostar bara 1 499kr, älskar dem tränsen dem är riktigt snygga och finns både i svart och brunt. Men finns bara i stl Cob och full :)
Funderar på att spara ihop till ett sånt här träns till Sia, tror de kan bli riktigt snyggt på henne men isf ska jag göra mig av med några träns för jag har redan 4st olika träns + att jag byter nosgrimma på den ena ibland (A)
Jag älskar verkligen detta träns iaf. Funderar på att sälja min wintec för att köpa en clardige house allroudsadel istället, de är ju cutback på den iaf :)

Klicka på bilden för mer info! :)
 

Bana och vila

Igår hoppade jag sia. Vi tränade bana och trodde jag hade skrivit de men tydlien hade skiten inte kommit upp -.- men ja vi tränade att hoppa bana igår igen. Vi körde dock 40cm hinder, tror 1var 50cm. Men sia var duktig dock var inte hon riktigt med, med baken men den började hänga med i slutet. Tror vi red i 40min eller något när jag kollade på när vi skrittade av ;)
Så duktig var hon iaf, är stolt och bjuder på lite bilder från igår!

Sen idag fick hon vila då jag blev Nollad! Så ja imorgon blir de uteritt/dressyr och sedan söndag taggar vi tävling!!


Cecar & Alex

Löshoppning med Cecar (Min b-ponny):
Jag tror detta va första gången jag löshoppat Cecar? Ah i alla fall på högre höjder!
Han fick börja hoppa 50 cm några gånger och sedan höjde jag till 70, han klarade det galant och han har verkligen fin hoppstil, mycket bättre än Alex..!
Tänkte jag skulle pressa lite så höjde till 80 cm men det va inga problem det heller, han flög över hur lätt som helst.
Vi nöjde oss med 80 idag för han var sååå duktigt och man ska ju avsluta när det går som bäst.
Stolt över min lilla gubbe!
 
 
Hoppning med Alex:
Vi började passet med en uppvärmningstur runt på grusvägarna, passade på att träna lite mer öppnor, slutor och skänkelvikningar. Han har verkligen lärt sig hjälperna och så nu och är superfin.
Han har liiite svårare åt höger men det ska vi nöta vidare på, sådan härlig känsla att han fårstår vad jag menar nu och att han gör helt rätt i alla fall.
Sen tänkte jag att jag skulle testa en galopp i backen men njaaa det gick sådär, han verkar inte förstå att FÅR galoppera och blir jäääätte besviken och stressad när han inte fattar vad han ska göra... Han fick till några korta galoppsteg och det kändes som att vi inte kom framåt utan att han galopperade nögt på stället typ..
Vi struntade i det och gick till ridbanan där jag hade gjort irdning en liten "hinderbana", han vart såklart jätte pigg och frammåt när han förstod att han skulle få hoppa, han tycker det ör såå kul. 
Oxern som vi tog i vänster varv tog han i galopp varje gång samt några galoppsteg efter men dem andra hindrena kom vi mot i hans svåra varv där han har supersvårt med galoppen så det gick sådär, efter några hopp tycker han även att 70 cm är töntigt och vill typ bara kliva över, jag måste verkligen ta mig i kragen och våga hoppa lite högre höjder med Alle nu..!
 
Hyffsat nöjd med dagens pass, Alex skötte sig fint men är mer besviken på mig själv.. :/
En sak var dock väldigt bra och det va att när jag kortade stiglädren till hoppläder och då hamnade min häl perfekt där den ska vara.. När jag har långa dressyrläder vill den gärna glida upp lite men jag har nött massor på det senaste tiden så jag har ju faktikst börjat fått ordning på det igen tycker jag :)
 
 
 
 

Avramling, uteritt

Ja kan ju börja med och berätta vad som hände igår.
Adrian var med och red lite, han travade och styrde själv i rundkorallen. Sia var värsta ängeln när han red och adrian tyckte de var jätte kul.
Sen skulle vi skritta hem till mamma tyckte han så han kunde visa mamm och pappa vad duktig han var. Påvägen dit smäller de till och sia hoppade till och adrian höll sig kvar men blev lite små rädd först sen va de inget mer med de. Sia var lugn och hängde med huvudet. Vi kom hem till oss och stod där ett tag, adrian skulle prompt rida tillbaka oxå och så när vi kommit en bit på åkern så börjar en IDIOT skjuta för fullt i skogen bredvid och Sia flyger och slänger sig runt mig, Adrian flyger av och Sia blev livrädd att hon skulle trampa på han så hon flyger iväg igen och Adrian skrek. Han fick ont i axeln/armen och sia stod och skakade och så hörde man mer skott och hon hade panik och adrian blev bara räddare. Som tur va såg mamma och skyndade sig ut och hjälpte till med Adrian.
Pappa drog upp till skogen och skällde ut han i skogen som höll på att skjuta!

Vår granne höll på att hoppa ur stolen tom och en tjej i mitt stall red i paddocken och hennes häst hoppade till ett par gånger med och stallet ligger ändå minst 100meter ifrån där jag var lix. Skapligt sur.
Adrian är okej och sia blev lugn när hon fick komma in i boxen. Men hon var överallt påvägen tillbaka till stallet, hon var helt förstörd :(

Men ja det hände iaf så får se om Adrian tävlar ngt eller inte.

Idag red jag ut med Ann på Maxime, karin på ella, johanna på orlando och så karin på prinsen :)
Vi red en sväng jag aldrig gått/ridit innan. En riktigt bra ridväg tycker ja! Sia var duktig men lite pigg och nervig när vi red bredvid fältet där Adrian åkte av. Hon kollade och lyssnade massor där åt och ryckte åt minsta lilla tills vi passerat och hon inte såg fältet mer. Sen skötte hon sig jätte bra. Inget öm i hovarna än utan sprang som inget. Stolt matte, tom en galopp men hon blev väldigt stark och försökte börja trava iväg i början men lyckades hålla en galopp.
Så imorgon blir de hoppning och galoppträning tror jag och så vila på fredag då jag blir Nollad. Jag hoppade av förra året så jag går om nu, går på Real - djurvård. Trivs riktigt bra än så länge och alla är trevliga tycker jag, kan ju även bero på att jag känner en massa på skolan oxå xD

Men ja ska försöka hålla igång bloggandet mer men fått lite mycket just nu men skolan, hästen, hunden och allt så blivit fullt :)


Planering

Nu måste Alle verkligen komma igång med galoppen ordentligt, så denna vecka tänker jag lägga massa galoppträningar utan ryttare. Jag vill att han varje gång ska få till galoppen direkt vid fattning istället för att få galopp med frambenen och trav med bakbenen i början. 
Så i nästa vecka tänkte jag att vi ska börja lära in galoppen med ryttare ordentligt så nu ska han förberedas lite.
Nu kommer all krut läggas på det till det sitter innan vi fortsätter med skolor osv.
 
Alles schema:
Mån ♥ Promenad
Tis ♥ Tömkörning
Ons ♥ Löshoppning?
Tors ♥ Skogspromenad, tömkörning
Fre ♥ Dressyr
Lör ♥ Tömkörning
Sön ♥ Vila
 
 

Tömkörning

Som vanligt så stod hästarna längst ner i hagen så var bara att gå tyo 2km i högt gräs -.- suck! Men ja de tog typ 30mim att hämta henne eller ngt och sedan fixade jag henne, då upptäckte jag att hon tappat en sko fram SUCK! Så ja fick ringa Emma och kolla om hon kunde ta bort Sias framsko så hon får vara barfota sålänge. Så de fixade snälla Emma till mig, TACKAR hemskt mycket för det, hon filade även till hoven lite.
Jag tömkörde lite idag då, men har inga tömmar så snodde Malins och min egna longeringslina och tömkörde med dem, sia var duktigt fast hon var inte så framåt så fick typ jaga henne med spö-.- Hon var inte alls så framåt som hon brukar så hon hade nog lite träningsvärk men körde inte så hårt. Jag hade gummisnodd på i traven så hon skulle arbeta lite med ryggen och så sen släppte jag henne fast hon fick ändå ha kvar snodden och så sprang hon ju runt i corallen och då körde vi trav och galopp. Vi avslutade med lite NH men sticken typ och sedan fick hon vila i boxen medans vi hade stallmöte.
När mötet var slut fick sia gå ut och sen fastnade jag med Malin och Hanna i stallet en stund så har ganska nydligen kommit hem typ, kom hem vid 21.00 kanske :)
Imorgon blir de nog en uteritt ensam tror jag, inte bestämt mig än vart eller hur jag ska rida men de ska vara ett avslappnande pass känner jag :)


Banträning

Idag blev de lite hoppning ingen men ja vi körde inte såhårt igår eller idag så imorgon blir de uteritt tror jag eller longering eller något sånt lite lättare. Men idag var Sia så jävla duktig att jag bara vill attackera henne med kramar och pussar och ja är så super taggad inför tävlingen nu! JIPPI!!
Vi tog banan i trav först och hon gick den skita bra och lyssnade bra och hoppade självklart hindren. Sen blev jag sugen på att prova banan i galopp för hon började små fatta så jag provade och gud så duktig hon var! Hon fattade typ direkt och lyssnade och höll en lagom snabb galopp genom banan och allt! Matte så super stolt att jag provade en bana en gång till i galopp och då gick de tom ännu bättre så jag avslutade där av ren lycka! Hon var så duktig så jag avslutade det där! Snälla Malin filmade allt dessutom så filmerna och lite bilder från filmerna bjuder jag på! (A)
 
 
 
 

Super duper glad!

AH jag är så himla nöjd och så himla glad över min fina underbara häst idag!! Vi hoppade ju en del idag eller ja vi hopptränade och vi värmde upp och provade alla hinder som vi ställde på 50-55cm, sia var jätte duktig och på och fick till bra hopp och allt. Sen skulle vi prova en kombination på 1galopp språng och ja de kan vi behöva öva på! Hahah hon hoppa första som inget sen efter vela hon och jag tappade balansen, då tvärstannade hon och matte flög fram. Men jag satt kvar!! Satt kvar på hennes hals då och red medans hon gick åt sidan, heheh måste sett så kul ut! Jag satte mig till rätta och började om och då hoppade hon som ingenting. Jätte duktig! Sen innan vi skulle prova bana kom Emma och hon fråga om hon fick ändra banan och lite, såklart fick hon göra de lix(A)
Så vi provade då att köra hennes bana och sia gick så jävla bra!! Hon klarade att rida banan felfritt och jätte bra! Så nu har jag bestämt att vi ska vara med och tävla den 25, blir då bara 50cm som en början får vår del och Adrian ska köra 10cm ;)
 
Sen skrittade vi av och red förbi träng hagen och jag var bara tvungen att prova hoppa en stock så vi hoppade en stock och ja då blev hon lite het faktiskt. De tyckte hon om fast den större lite bredare stocken va lite läskig så vi hoppade på sidan istället xD

Eftersom vi tog de lugnt idag så ska vi träna mer bana imorgon, då ska vi enbart värma upp lite smått sen nöta bana och träna så de kan de och lite, får se om jag försöker i galopp eller inte :D
Filmer kommer här på stocken!

 

Uteritt med linnea

Red ut med Linnea idag, askur var skapligt taggad och sia var som vanligt. Vi travade och skrittade enbart då trafik och underlag höll galoppen ifrån oss :(
Men ja sia var jätte duktig och gick jätte fint och söligt i traven, super stolt! Men vi red kanske 1h, vi red då rundan till linghems skogen och sedan hem till mig och tillbaka över fälten till stallet :)

Askur gick tom före sia och jag fick typ trava ikapp emellan åt. Han var riktigt jävlig idag för Linnea medans sia var värsta duktiga ängeln!

Imorgon blir de antingen hoppning eller ev en uteritt, kanske hoppa i hagen, finns tränghinder/stockar att hoppa! Super najs så får se vad malin känner för med (a)

En bild på askur blir de idag då han rullade efter passet ;)


Ridlektion

Nyss inkommen från stallet efter att haft ridlektion för Linnéa på Cecar.
Dem va jätteduktiga båda två och jag tycker verkligen att dem kommer bra överens. Linnéa har vart här några få gånger tidigare och ridit men hon har ridit lite på Cecar förut hos Cecars förra ägare så dem känner ju varandra lite även fast det va rätt länge sedan.
Cecar skötte sig fint idag men han vart väldigt busig i galoppen men jag kan verkligen förstå att det finns massa energi som vill ut eftersom han inte gått på jättelänge!
Dem fick träna mycket på grunder idag för att dem ska bli samspelta och vill hon fortsätta komma och rida så kör vi på i samma spår! :)
 
Nu ska jag snart ut och tömköra Alex en sväng så jag har det gjort innan min pojkvän kommer hem från jobbet för då ska vi snickra garage så då får jag tyvärr inte smita iväg ;)
 
 
 
 

Trött!

Nu är klockan 6 på morgonen och jag är redan uppe och kan inte somna om?!
Hade tänkt sova till halv 9 åtminstone.. Idag kommer ju en tjej och ska rida på Cecar, jag sa att hon skulle komma halv 10 för att jag skulle kunna sova lite men så verkar det ju itne bli.
 
Jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det idag, om jag ska hålla lektion för henne eller om vi ska rida ut en sväng tillsammans. Jag hade ju planerat tömkörning med galoppträning för Alex idag och det passar inte att byta med morgondagens träningspass heller.
Nej jag får hoppas på att hon är lite sugen på att rida lektion idag istället så min planering inte spricker.
 
Igår städade jag och röjde lite i stallet för att få lite ordning på allt, vart fint och jag lyckades genomlida sopning i taket trots att jag träffade på två stooora spindlar :'s 
Det ända som jag inte får någon ordning på är garderoben.. Jag har en liten garderob som jag vill ha i sadelkammaren och kunna lägga schabrak mm i men det känns som det kommer bli så trångt och jag gillar det när det är lite luftigt..
Har även ett torkskåp som jag skulle vilja ha in någonstans i stallet men vet inte vart det ska få plats, men det är ju hur smidigt som helst att torka täcken i!
 
 

Nu sitter den

Nu har jag tattat mig!
Och jag är inte så öm så blir en uteritt med Linnea, askurs ena medryttare. Vi ska rida en sväng med blandade gångarter :)


vilket väder!

Igår regnade det och åskade så dant så Malin, askurs ägare tog in Askur och Sia igår kväll så dem fick stå inne under natten. Sia verkade väldigt nöjd när hon fick gå in och tydligen hade alla hästar gått in i natt så. Men iaf så åkte jag dit imorse och slängde in mat till dem sen kom Malin och då skulle vi gå en promenad men vi var så lata så vi skrittade en sväng istället och så gick Hanna med Obi, så hon följe med med sin 2åring :)
Så ja de var sias vilo dag typ, men eftersom hon stått inne behöver hon röra lite på sig eftersom hon får svullna ben ibland men de var ej svullna idag men ändå bra att hon får röra på sig. Sedan släppte vi ut dem i hagen och så mockade jag, lät halmen ligga kvar på kanterna så hennes kissfläck får lufta och torka upp till imorgon.
 
Får se om jag rider imorgon då jag ska tatuera mig idag och vet ej hur öm jag blir. Men om jag nu inte blir så farligt öm så ska jag ev rida ut med Askurs ena medryttare. Men annars får hon nog vila imorgon men ja vi får la se :))
 
 

badade igår

Igår red jag och Malin till bankekinds sjön för att bada med hästarna. Sia ville inte gå ner först utan när vi väl fick i Askur så gick de bra för Sia att vandra ner lite försiktigt. Hon tyckte de var lite obehagligt då men ändå duktig. Askur hade jätte roligt och plaskade omkring medans sia inte verkade förstå vad han gjorde, varför han blötte ner sig så mycket xD
 
Så vi red ganska så långt men vi skrittade nästan enbart, tror vi travade 2 ggr igår xD
 
 

Hissar!

Hittade en riktigt snygg piké från John whitaker. Har sneglat förbi den förut men inte brytt mig speciellt men nu kikade jag lite nogare och fastnade för baksidan!
 
 Av mig får den tummen upp!
 
 

 
 
Sen hittade jag även en tävlingspolo från Jw, med bling, skitsnygg!
 
Även den får tummen upp!
 
 
 

 
 

Träning

Idag så la jag och Malin fram en bana av enbart bommar. Så vi tränade på att sprinsa bana på en lättare nivå med bommar, för höjda bommar och lite. Gick jätte bra faktiskt hon var duktig fast jag red ju dressyr innan för att hon skulle vara mer böjbar och lugnare och lite. Hon var lite bråkig i början och höll på, sen gick hon jätte fint i slutet och då slutade jag och började träna bommar istället. Sen fick vi även till två fina galoppfattningar i båda varven. Matte lite stolt faktiskt ;)

Min älskade fina häst!<3


Sur häst

Skulle rida igårkväll och tanken var att vi skulle träna dressyr. Min pojkvän skulle ta kort så jag hoppaddes att vi skulle få lite fin bilder men neej.
Det va jätte mycket flugor vilket gjorde att Alex inte vill lyssna, han var sur och irriterad hela tiden och kunde verkligen inte koncentera sig på mig och vad jag bad honom om.
Vi avslutade det ridpasset ganska snabbt för jag kan förstå honom, flugorna var verkligen irriterande.
Red en sväng på vägen bara innan han fick gå in istallet och slippa alla flugor.
 
Ja ni ser ju hur grinig han ser ut på bilderna och så hänger han gärna lite på bettet när han surar..
 
 
 
 
 

Taggad häst

Idag så var sia jätte duktig när vi red ut, hon blev dock över taggad när vi skulle galoppera. Hon flög iväg och blev väldigt stark sen när jag stannade för att malin skulle hänga med och dem kom bredvid började sia studsa och hoppa omkring typ, lite väl taggad. Sen var hon jätte taggad och höll på, så vi fick rida förbi mitt hus på vägen för att kunna ta en galopp till så hon ficl springa av sig. Blev genast lugnare, sen så skrittade vi hem och så.
Ögonen var inte alls lika gäggiga som imorse utan nu var de vit gojja ist för gul. Sköljde ju ur ögonen ordentligt med saltlösning imorse och igår så de har hjälpt en del faktiskt, får se hur hon ser ut imorgon :)

Men ja min fina mysiga häst, imorgon blir de paddocken och träna bana med bommar. Får se vad Sia säger, hon har inte förstått att man ska springa över bommarna riktigt utan man hoppar dem xD men ja vi får la se, ska upp tidigt imorgon för att åka till stallet. Skulle regna på eftermiddagen :)


svullen

Gick upp vid  kl 8.00 idag för att åka till stallet och fodra Sia och Askur. Såg då att Sia var svullen om bakbenen igen som hon blev förut menade var länge sedan sist, men jag gick då ut med Askur och sedan gick jag lite med sia, släppte henne i paddocken så hon fick springa och röra benen sedan hade svullnaden nästan försvunnit helt så då fick hon gå ut. Jag rensade skåpet lite och fixade iordning, hängde upp alla schabraken i stallet och fan vad många jag hade :O
Ändå så har jag inte tillräckligt många färger och sånt som jag vill ha xD Hehhe borde kanske rensa ut lite bland schabraken. Har två rosa, två bruna, två vita, ett marinblått med rödkant, ett rött, ett gult, ett svart med gulkant + figur, ett beigt och så ett reflex som jag ska laga xD

Heheh många schabrak är bra ibland men också jobbigt när de ej får plats (A)

 

Planering

Nu har jag planerat ihop ett schema som jag tror kommer funka, har försökt passa in ridningen så någon ska kunna fota lite också!
 
 
Alles schema:
Mån ♥ Dressyr
Tis ♥ Tömkörning
Ons ♥ Dressyr
Tors ♥ Skogstur
Fre ♥ Tömkörning
Lör ♥ Dressyr
Sön ♥ Vila
 
 

tyck och tänk!

Vad har ni för åsikter om Claridge house hoppsadeln från hööks för 3499kr?
Jag har nämligen tittat väldigt mycket på den och är sugen på om den skulle vara något för sia fast jag vill ha den i svart då och finns ingen bild på den i svart men ja. Vad är bra och vad är dåligt?
Tyck och tänk!

Tycker själv deras sadlar brukar vara behagliga om så att rida i. Iaf dem jag ridit i har varit sköna att rida i :)
 
 
 

Wow, älskade häst

Idag har sia fått stå inne, åkte ju förbi för att hämta malin och såg hur hon stod där ihoptryckt och skakade, hon var inte så glad. Så påvägen tillbaka tog vi in våra två och satte på fleece och sedan drog vi till hageby för att fixa allt innan de tävlade kom. Gick ganska bra faktiskt, många starter och de var uppehåll.

Sen åkte vi till vårat stall för att rida och då började de regna så tog sån tid innan vi kom ut för att kunna rida, vi satte upp två hinder i mitten. En oxer på 60cm och ett räcke på 50cm, sedan hoppade vi lite och tränade på att svänga mot hindren och efter. Sedan höjde jag oxern till 80cm och sia sprang på som bara den, hon tvekade inte en sekund utan vi tog hindret 2ggr och hon gjorde stora hopp med vilket jag kände och Malin sa ;)
Hon var riktigt taggad på de högre hindren, så himla duktig häst man har. Hon har blivit så fin och duktig nu!!

Ska träna massa nu inför hovetorps tävling den 25 Augusti, den är då för oss i stallet enbart så ska nog vara med på sia tror jag. Funderar på dressyren med men de är jag inte helt säker på än ;)

Imorgon blir de springa en bana fast med enbart bommar utliggandes för att träna svängar och så :)

Inatt sover sia inne, hon fick iaf vara ute medans jag fixade boxen och allt, hon gick då med askur i båda sjukhagarna. De vandrade omkring där inne i minst 40min och så fick de ju komma ut på ridbanan i kanske 1h.
De har ju iaf fönster de kan titta ut/sträckan ut huvudet igenom om dem vill :)


Igår, uteritt

Igår red jag ut med Malin på Askur, vi red då en sväng i skogen och hem tilö mig. Sia fick hälsa på mamma och lite, vad glad hon blev att få se sin mormor igen ;)
Vi blandade lite skritt och trav, sia var så lugn och gick fint i formen i traven.
Vi galopperade en gång och då satte sia en jätte fin bra galoppfattning.
Dock gjorde jag en snabbfattning, svårt att förklara men iaf så lyckades hon ju fatta en bra fattning så får nog börja så och sedan arbeta neråt :)


Från skit till fint :D

Imorse när jag åkte var de dåligt och kyligt väder sen när ja åkte var de soligt och varmt :D

Men sia kändes inte så på hugget idag mer än att hon var super glad när jag kom så gjorde jag i ordning henne för att rida lite i paddocken medans Linnea provred Askur. Men jag skrittade bara en stund och gjorde volter och grejer sen fastnade vi med malin, hanna och emma och pratade så då stod hon helt still och typ sov och ja mer än så var de inte hon blev lite fläng riden idag men hon har ju stått och skrittat lite bara sen i tisdags. :)

Men ja imorgon blir de uteritt med malin efter att vi fixat i hageby till tävlingen så då blir de lite mer röra på sig :)


SKIT väder

Idag skulle jag ju rida ut med Malin på Askur med de spöregnade ju så vi sket i de och istället tog in hästarna och lät dem torka med fleece och så gick jag och malin och fikade lite och snackade lite skit. Fixade även de sista med Sias box, satte upp whiteboard och skrev upp lite grejer och så fyllde jag nya hinken med vatten och så. Nu står sia ute med regntäcke så hon är torr till imorgon när jag ska/måste rida :)
 
Var på hööks idag och handlade 2st schabrak, ett dressyr och ett allround + fluffiga vinter ridvantar. Sedan var vi på biltema och handlade whiteboard + whiteboard pennor, efter drog vi till djur och ute liv och handlade vattenhink + en hink hästgodis till henne. Så nu är boxen färdig typ bara hennes namnskylt som ska upp, kommer upp imorgon om jag inte glömmer den ;)
 
Har precis varit på möte i gamla stallet, vi hade då möte och lite om pay and jumpen som vi ska ha den 11/8. Så ja blir lite fix och så på lördag till tävlingen och så sen söndag blir de tävling, så vet ej om jag ska rida något eller om jag hinner de (A)

Funderar på att vara med i stallets tävling (där vi står nu) den 25/8, då ska stallet ha tävling för oss som står där och då kan man både hoppa eller köra dressyr och har inte bestämt mig än för om jag ska vara med och hoppa, man ska då slå sin egna hopptid på banan men Sia har ju inte blivit hoppad bana riktigt så vet inte hur jag ska göra. Ska prova hoppträna någon dag snart och se hur de går så får jag se, men vad tycker ni? Ska jag prova?
 
 

Lätt ridpass

Idag fick sia bara skrittas omkring lite, var sällskap till Malin som hade en som provred så jag skrittade omkring lite i paddocken och sedan skrittade vi ut så hon kunde prova askur ute med. Gick bra och sia var så lugnt och stod still och tittade på när askur sprang omkring. Så lugn häst man kan ha då! (A)
Red henne på westertränset och barbacka så hon fick de rätt så skönt faktiskt ;)

Kärlek till henne, men ja imorgon blir det uteritt med Malin på askur ;D
Så har inget speciellt att skriva just nu då men :)


Skit också!

Skulle fylla på nytt vatten till hästarna för ett tag sedan och när jag tar in Alle för att tvätta mugg så upptäcker jag att han har två ganska stora sår i ansiktet, ett stack ut lite under kanten på flughuvan och när jag tar av flughuvan så har han typ nött bort massa skinn där så det är som ett stort sår...
Han har ju så himla känslig hud i ansiktet och han har ju ingen päls där heller eftersom han är hingst så ah det ser inte så kul ut.
Flugorna är ju på hela tiden också så jag tog ner honom till stallet så han får stå inne och vila så att det får hinna bli en liten sårskorpa!
Undrar hur han gjort för att lyckas med det där, men jag kan tänka mig att han fått något bromsbett och sedan gått och kliat sig så att kanten på flughuvan har nött på skinnet.
 
Aja nu står han inne och slipper alla äckliga flugor så får vi se hur det ser ut ikväll, Cecar är kvar i hagen så han märker väl snart att Alle är borta, då blir det inte så kul för badisarna som bor bredvid hagen! Ett evigt gnäggande lär det bli! ;)
 
 
 

Vila idag

Idag får Sia vila, då hon gått nästan varje dag. Hon förtjänar vila och så är de kvaft ute och de började precis regna nu ser jag men iaf hon förtjänar vila ;)
 
Men ja vet inte vad jag ska skriva med hon vilar iaf idag, vilket hon säkert njuter över (A)
Glömde skriva att sadeln jag provade igår inte låg så bra över manken på henne tyvärr så får leta vidare :/
Ingen som har en hopp/allround sadel med cutback eller plats för hög manke? Måste vara 17" och wide (32)
Ingen som vet någon? (A)  Horse saver sadel är ett plus!
 
bilder från dressyrpasset i regnet den 30 juli :)
 

Förlåt!

Vill nu be om ursäkt för min dåliga uppdatering nu när jag kommit hem men har haft så fullt upp med allt så har lix inte ens hunnit tänka.
 
Igår då så prov red jag en ny sadel, en hoppsadel jacson santa Cruz på fältet. Vi blandade gångarter och Sia var jätte duktig, hon sprang på super bra och gick jätte fint. Red på de rakabettet vilket hon verkligen har börjat trivas rätt bra på. Hon går som en stjärna och är mycket stadigare i dressyren! Tom fick till en fin galopp trotts att hon måste "springa iväg" i början så lyckades jag "fånga" upp henne så hon galopperade en fin lagom snabb galopp. Hon gick asså inte i form eller så i galoppen men lyckades få henne hålla en fin "lugn" galopp men de märks ju att hon tycker de är jobbigt att hålla igång så ska snart försöka börja träna mer på galoppen. Vi försöker klättra så mycket som möjligt nu för att bygga mer muskler och så :)
 
Har ni några bra tips på hur man kan bygga mer rumpmuskler och träna galoppen? :)
Tveka inte att skriva en kommentar med ett tips! :D
 
 
 
 

tillbaka!

Jag är nu tillbaka från Stockholm, Sia hade skött sig bra och Paulina har ridit ut på henne.
Igår när jag kom hem åkte jag och JC till stallet och red ut en natt sväng, vi red ut barbacka och skrittade och travade bara. Sia var jätte duktig och gick jätte fint i traven och allt så kände för att köra lite dressyr barbacka idag eftersom hon var så fin och så igår.

Men iaf så red jag ett lättare dressyr pass på Sia idag, hon var jätte duktig och vi körde ganska så mycket trav men vi skrittade ordentligt. Speciellt avskrittning, då vi tränade lite halsring i paddocken. Tränar på att kunna rida henne i halsring och lyssna på sits och skänklar och inte bara hand och skänkeln framåt ;) Vi brukar träna på de ofta men inte i halsring så nu ska vi börja träna de så jag kan rida henne i enbart halsring :)

Imorgon blir de uteritt med JC på Askur, vi ska blanda lite skritt och trav och sen ta en galopp. Blir ju mest skritt men ändå :)
 
Kommer några bilder från idag :)
 
 
 

Trökväder!

Har vart helt värdelöst väder här, åskat och regnat en del. Bara mörka moln på himlen så långt ögat kan nå!
Jag har bara vart upp till hästarna och tvättat mugg och lite småsår idag, skulle ta med vatten och fylla på men jag har ju ingen bil så får ta det nu på eftermiddagen när min pojkvän kommer hem med bilen.
Tänkte tömköra Alle ikväll som det står på schemat, men det blir bara av om det inte regnar, jag hatar regn :<
Hoppas vädret bli bra det ser ju ut som att det kanske ska bli fint nu på kvällen.
 
Imorgon måste det bli fint väder för då ska jag löshoppa Alex, vi får se om det blir några bilder då. Det är ju sjukt svårt att ha koll på hästen och få honom över hindret samtidigt som man ska försöka fota!
 
 
 
 

Vit/Guld outfit

Jag älskar när man kombinerar vitt och guld! Det får inte vara för mycket guld utan bara lite snygga inslag!
När börjar tävla med Alex kommer jag garanterat införskaffa en liknande outfit som denna. Kanske införskaffar schabraket redan nu så dem inte slutar tillverk det^^
Riktigt snyggt och cleant!